Продовжуються просвітницько-виховні заходи у рамках відзначення Міжнародного дня боротьби за відміну рабства

05 грудня 2020
558

На кафедрі іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією 3-4 грудня 2020 року завідувачкою кафедри, доцентом Оленою Бєляєвою та доцентом Іриною Сологор проведені просвітницько-виховні заходи зі студентами 4 групи (НТН) ІІ курсу стоматологічного факультету, 9 групи ІІ курсу стоматологічного факультету (нормативний термін навчання). Заходи присвячені Міжнародному дню боротьби за відміну рабства, який в англомовних країнах відомий як International Day for the Abolition of Slavery, а у франкомовних – Journée internationale pour l'abolition de l’esclavage.

Під час бесід було наголошено, що сучасні форми рабства надзвичайно різноманітні. Це і сексуальна експлуатація, і примус до жебракування дітей та осіб з обмеженими можливостями, і торгівля людьми, і використання неповнолітніх у військових конфліктах, і полон та залучення до примусової праці, і залучення до наркоторгівлі, і багато інших дискримінаційних проявів.

Майбутні лікарі усвідомлюють значущість цієї ганебної проблеми, а тому є сподівання, що вони не лише ніколи не потраплять у тенета жадібних ділків, які руйнують чужі душі й долі, а й у подальшому будуть проводити просвітницьку роботу серед підлітків, молоді, а також серед людей середнього й похилого віку, які, на жаль, іноді стають заручниками обставин і змушені терпіти знущання та приниження з боку третіх осіб.