До 100-річчя ПДМУ: кафедра хірургії № 4 з малоінвазивною хірургією ПДМУ розширила свою клінічну базу

01 жовтня 2021
507

З 1-го вересня нинішнього року кафедра хірургії № 4 з малоінвазивною хірургією ПДМУ розширила свою клінічну базу та почала працювати на базі КП «2 міська клінічна лікарня ПМР».

Головним завданням для керівництва лікарні та університету стало налагодження ефективної співпраці хірургів відділення та кафедральних співробітників. Нагадаємо, що також клінічною базою кафедри є хірургічне відділення КП «3-я міська клінічна лікарня ПМР», яка зараз надає допомогу хворим на COVID 19.

Завдяки підтримці ректора ПДМУ, професора Вячеслава Ждана кафедра забезпечена усім найсучаснішим відеолапароскопічним і ендоскопічним обладнанням. Таким чином, для лікарів-інтернів, котрі навчаються на кафедрі, створені всі умови для того, щоб оволодіти всіма базовими сучасними хірургічними навиками.

А прикладом тісної співпраці колективу кафедри з хірургами лікарні є те, що вперше у цій лікарні в одному операційному залі, одночасно, поруч, за сусідніми лапароскопічними стійками паралельно працюють дві операційні бригади, функціонує обладнання як університетське так і лікарняне. Йде постійний обмін досвідом, живе спілкування в робочих умовах.

На думку директора КП «2 міська клінічна лікарня ПМР», викладача ПДМУ, професора Максима Дудченка, робота, побудована таким чином найефективніше дозволяє інтернам опанувати спеціальність. Відтак, спільні зусилля  керівництва  лікарні ПМР, ПДМУ та Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА найближчим часом дадуть свої плоди –лікувальні заклади Полтавщини та України поповняться молодими фахівцями.