Відбулось засідання Вченої ради

13 квітня 2022
379

13 квітня 2022 року у форматі онлайн відбулось засідання Вченої ради. Його відкрив голова Вченої ради, ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан.

Першим питанням порядку денного, розглянутого Вченою радою, була доповідь проректора ЗВО ПДМУ з науково-педагогічної та виховної роботи, професора Валерія Похилька про діяльність відділу управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю щодо впровадження інноваційних напрямків національно-патріотичного виховання здобувачів вищої освіти ПДМУ у 2021-2022 році.

«В умовах роботи під час воєнного стану в Україні вся університетська спільнота виявила надзвичайно високий рівень патріотизму та готовності навчати і навчатися, лікувати, здійснювати благодійну та волонтерську роботу. Десять співробітників нині перебувають у лавах ЗСУ, воюючи з ворогом, 7 із них – науково-педагогічні працівники. Загалом, уся виховна робота і зокрема, національно-патріотичне виховання – це системна і послідовна робота усього колективу викладачів вкупі зі Студентським парламентом упродовж досить тривалого часу. Це і змістовно та ідейно насичені заходи, проведені кафедрою українознавства та гуманітарної підготовки з метою популяризації української культури серед студентів-іноземців та вивчення її багатої поетичної спадщини вітчизняними студентами, і екскурсії кураторів груп спільно зі студентами до музеїв, зокрема, народного музею ПДМУ, й виховні години та диспути, зустрічі з Героями АТО-ООС, організовані для здобувачів освіти Радою ветеранів ПДМУ і зокрема, її головою, учасником бойових дій, майором у відставці Віктором Лєбєдєвим, обговорення популярних видань на тему славного минулого українського народу…У ці важкі для усієї країни часи університет не може залишатися осторонь буремних подій: на його прапорі горять золотими літерами слова воїнів «Ми вас захищаємо, а ви – навчайтесь і лікуйте!», і для викладачів, і для студентів це стало дороговказом! З перших днів всі включилися в роботу і кожен, чим може, своєю працею наближає жадану Перемогу. Високою активністю відзначається робота Студентського парламенту та волонтерів. За це отримують щирі подяки від людей, яким допомагають, листи-подяки від командування місцевої військової частини. При цьому продовжується навчальний процес, і у ньому також з`являються нові відзнаки та ще й гарні оцінки, – розповів проректор ЗВО ПДМУ з науково-педагогічної та виховної роботи, професор Валерій Похилько.

Далі Вчена рада заслухала звіти завідувачів окремих кафедр про виконання ними умов Контрактів на посаді за 3 роки, після чого визнала їхню роботу задовільною. Були розглянуті також інші важливі поточні питання.

Завершуючи засідання Вченої ради, голова Вченої ради, ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан зосередив увагу колег на головному завданні, яке стоїть нині перед усім колективом: сконцентрувати усі свої знання, вміння та досвід на виконанні своїх обов`язків у навчальній, науковій, лікувальній і виховній діяльності, повсякчас формувати активну громадянську позицію лікаря-патріота і разом робити все належне для забезпечення Перемоги.

«Безмежна вдячність нашим українським воїнам, які боронять українську землю від ворожої навали на передовій! Ми на своєму місці будемо робити все від нас залежне, щоб бути достойними їх! Слава Україні!» - сказав він.