Нові здобутки до 100-річчя УМСА

21 квітня 2021
1223

Здобувачі освіти УМСА – переможці Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

За підсумками Всеукраїнського етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в категорії “Студенти закладів вищої освіти” студентки медичного  факультету №1 УМСА Олександра Котельнікова  і  Вікторія Лисокінь  посіли І і ІІІ місця. До участі в конкурсі  їх підготували завідувачка кафедри українознавства та гуманітарної підготовки Т.О. Лещенко і  старший викладач закладу вищої освіти В.Г.Юфименко.

У 2021 році конкурс став рекордним за кількістю учасників і вперше відбувся дистанційно на освітній платформі HUMAN.

Цьогоріч від УМСА на конкурс онлайн реєструвалися  здобувачі освіти різних факультетів і освітньо-професійних кваліфікацій. Майже всі наші конкурсанти дійшли до четвертого етапу. У десятку кращих знавців рідної мови в категорії “Студенти негуманітарних факультетів закладів вищої освіти” також  увійшли Тертична Вікторія, Рибальченко Єгор, Вербицька Олександра, Копитько Назар.

Ми пишаємося, що студентська молодь УМСА знає і любить українську мову!

Довідка. Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – це змагання, яке має на меті утвердження державного статусу української мови, поширення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.