Завершена реконструкція навчально-тренувального класу

24 січня 2020
764

На кафедрі хірургії №4 з малоінвазивною хірургією завершилася реконструкція навчально-тренувального класу. Там для студентів вже встановили і сучасне обладнання.

До ремонту приміщення долучилися самі працівники кафедри. А за сприяння адміністрації та безпосередньо ректора академії Вячеслава Ждана надано і необхідне технічне оснащення: сучасний телевізор, офісні меблі та 4 комп’ютери для облаштування індивідуальних тренувальних місць для студентів та інтернів.

Тепер за допомогою телевізора кафедра отримала можливість здійснювати on line трансляції безпосередньо із операційної. При цьому забезпечена висока якість зображення від HD-камери лапароскопу. Обладнані 4 індивідуальних робочих місць. Вони допоможуть у вирішенні головних завдань:

 - при .проведенні тестування студентів і інтернів з метою підготовки їх до «КРОКу-2 3»виконати роль комп’ютерних станцій;

 - на державній атестації за допомогою профорієнтованої тестової програми «ELEX» забезпечити тестування лікарів-інтернів.

Колектив кафедри пишається найбільше нині тим, що з`явилась можливість трансформувати монітори під 4 нові лапароскопічні бокси-тренажери. Ці бокси, розроблені співробітниками кафедри разом з інтерном Марком Адамським, здатні моделювати різні ендоскопічні ситуації як для тренування координації рухів на статичних об’єктах, так і можливість закріпити органічні препарати для відтворення умов операцій на живих тканинах.

Реконструйований тренажерний клас з новим сучасним обладнанням стане у нагоді й практикуючим лікарям. Вони при бажанні матимуть всі умови для того, щоб удосконалити свої професійні навички.