«Живи, Книго, живи!»

26 жовтня 2020
538

Кандидат медичних наук, доцент Людмила Шилкіна окрім безмежної любові до професії, захоплення живописом і вишивкою розповіла про ще одну пристрасть.

«Дуже люблю читати,-зізнається вона.-Вдома маю велику бібліотеку спеціальної медичної та художньої літератури, зібрану ще моїм нині покійним батьком, також лікарем  Миколою Іллічем Ковганом. Усі книги в ній підібрані з художнім та професійним смаком і всі перечитані не один раз. Нині з появою електронних носіїв до старих видань мимоволі повертаємось значно рідше. Але ж це неправильно і несправедливо у нашому ставленні до надійних і виважених першоджерел! Книги повинні постійно бувати у чиїхось руках, вони повинні читатись і за можливості допомагати у професійному житті. Тільки тоді їхнє життя вічне!»

Замислившись над долею улюблених видань, Людмила Шилкіна вирішила продовжити їхнє життя і затребуваність у підготовці майбутніх медиків та їхньому особистому цілісному розвитку. А відтак усе багатотомне  видання медичної енциклопедії і солідне зібрання кращих зразків художньої літератури подарувала рідній академії, чим суттєво поповнила її книжковий фонд.

Впевнена у тому, що книги почнуть друге, не менш цікаве життя серед іїхніх справжніх поціновувачів.