Стажування у Польщі

05 червня 2020
646
Стажування у Польщі

Найкращий варіант пройти стажування за  відсутності можливості виїзду за кордон -  стажуватись онлайн.  Його і обрала кандидат філологічних наук, ст. викладач кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією Марина Мелащенко. Вона пройшла  науково – педагогічне міжнародне стажування «New and innovative teaching methods» на базі Краківського економічного університету з 4 – 29 травня 2020 року.

Дане стажування  було організоване з використанням он лайн інструментів на базі платформи відеоконференцій ZOOM.  Основною метою цьогорічного стажування було отримати нові знання та здобути навички з  розробки навчально – методичних матеріалів із застосуванням новітніх інноваційних методів, беручи за основу європейські моделі та методики викладання матеріалів. 

Під час стажування було створено  он лайн форум для обміну думками та досвіду, пов’язаного з процесами викладання в університеті, надано колегам набір інструментів та практик, які можуть бути використані в аудиторіях з метою підвищення якості (привабливості) викладання,  визначено (можливі, вибрані) проблеми, з якими українська система вищої освіти буде (може) зустрічатися найближчим часом, здійснено сприяння подальшій науковій співпраці між українськими та польськими колегами, викладачами вищої школи.

Спікерами стажування виступили досвідчені польські фахівці: Анна Станіславська – Мішке (координатор стажування), Яцек Кліх (професор), Марек Беніо (доктор наук), Валентин Бахнівський (кандидат наук), Домініка Лемлер, Анета Поврожник та Артур Щигель – Рисс.

По завершенню навчання Марина Мелащенко  отримала відповідний сертифікат.