У ПДМУ відбулось засідання Наглядової ради

15 грудня 2021
633

15 грудня 2021 року відбулось 10-те засідання Наглядової ради ПДМУ.

Ректор закладу вищої освіти, професор Вячеслав Ждан у своєму виступі проінформував членів Наглядової ради про значущі етапи у діяльності університету у 2021 році.

Зокрема, він сказав таке: «Рік, що минає, був надзвичайно напруженим і складним, як у навчальній, так і в адміністративній діяльності. Пандемія COVID-19 диктувала свої жорсткі правила, освітній процес вимагав посиленої уваги, пошуку та впровадження нових оптимальних форм роботи, які успішно і втілювались у практику. ПДМУ виповнилося 100 років. Ця знаменна подія в історії нашого закладу вищої освіти знайшла достойне відображення у суспільному житті області і всієї України в цілому, у високій оцінці діяльності університету, даній центральною та місцевою владою. Завершився процес реорганізації УМСА та створення ПДМУ, що відтепер дає можливість масштабного визнання на ринку міжнародних освітніх послуг і підготовки спеціалістів як на дипломному, так і післядипломному рівнях. Значно зміцнилась і урізноманітнилась навчальна база, у наявності якої тепер є унікальне обладнання, якого немає навіть в інших закладах медичної освіти. Упродовж багатьох років у нас також налагоджена конструктивна співпраця з практичною системою охорони здоров’я, за що ми щиро вдячні директору Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктору Лисаку. Треба зазначити, що наша область у цьому єдина в Україні. Поступальний рух продовжується. Будемо надалі працювати і розвивати різні напрями своєї діяльності, втілювати у життя нові проєкти, які сприятимуть підвищенню якості медичної освіти наших студентів, і сподіваємось, як це й було до цього часу, на підтримку і розуміння всіх причетних до нашої діяльності структур».

Перший проректор закладу вищої освіти, професор Валентин Дворник інформував членів Наглядової ради про акредитацію і ліцензування спеціальностей Стоматологія і Медицина, які були успішно завершені у 2021 році, а зразковий рівень акредитації з підготовки стоматологів, отриманий ПДМУ, був єдиним із інших профільних закладів України, які його мають.

Серед інших питань порядку денного заслухали голову Наглядової ради Юрія Парамонова та затвердили запропонований ним план роботи і персональний склад Наглядової ради на 2022 рік.

Обговорили також інші поточні питання.