Науковці Академії провели виїзний прийом пацієнтів у с. Нехворощі

29 квітня 2021
1191

Днями мешканці Нехворощанської ОТГ мали унікальну можливість привести своїх дітей на консультацію до висококваліфікованих медичних спеціалістів із Полтави. Маленьких пацієнтів оглядали професор кафедри дитячої хірургії УМСА, головний експерт ДОЗ з фаху «Дитяча хірургія» Ігор Ксьонз та кандидат медичних наук, асистент кафедри педіатрії з пропедевтикою та неонатологією Вероніка Козакевич.

Загалом за попереднім записом оглянуто понад 60 дітей: 35 хірургом і 27 педіатром.

У цілому чимало людей скористалося такою нагодою. Приїздили не тільки жителі громади, а й з окружних сіл: Драбинівки, Крутої Балки, Чернеччини та Гупалівки.

Загалом за результатами хірургічного огляду у деяких дошкільнят виявлені різні патології. А тому професор Ігор Ксьонз запросив батьків привезти дітей до Полтави для додаткового обстеження і в разі потреби оперативного втручання.

Завідувачка Нехворощанської амбулаторії Ольга Шевченко від душі подякувала обласним колегам та зазначила, що для такої віддаленої громади як їхня, як від Нових Санжар, так і від Полтави — не у кожного є можливість повезти дитину на консультацію до обласного центру. Тому подібний виїзний прийом мав велике значення для громади.

Головний експерт ДОЗ з фаху «Дитяча хірургія», професор кафедри дитячої хірургії УМСА Ігор Ксьонз пообіцяв сприяти тому, аби в Нехворощі проводили прийоми ще й інші вузькопрофільні лікарі та висловив надію на те, що така ідея знайде підтримку серед населення.