«Янголи у камуфляжі»

21 лютого 2019
724

В УМСА за сприяння Центру управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю і Ради ветеранів Академії відбулась фотовиставка «Янголи у камуфляжі», присвячена медикам, які рятували життя пораненим під час Революції Гідності та ООС.

Ініціаторами її створення стали радник голови Полтавської ОДА Іван Балацький та голова ГО «Спілка ветеранів-добровольців України» Юрій Крамаренко, учасники Революції Гідності та ООС.

Сто світлин з місця буремних подій вмістила в собі фотовиставка. На деяких з них — і відомі полтавці, серед яких голова Полтавської ОДА Валерій Головко та волонтер Руслан Рогов.

Говорить учасник Революції Гідності, воїн добровольчого підрозділу ОУН Юрій Крамаренко: «Я отримав поранення, і медики під шаленим обстрілом винесли мене з поля бою, тим самим врятувавши мені життя».

Про ідею створення тематичної фотовиставки розповідає поранений учасник Революції Гідності Кавалер Ордена Мужності ІІІ ст., нині волонтер, громадський активіст Іван Балацький: «18 лютого я відзначав другий день народження, адже саме цього дня я отримав поранення у Кріпосному провулку, і медики вчасно надали першу допомогу. Завдяки цьому я вижив. Отоді я і вирішив як одужаю, створю фотовиставку, на якій покажу жертовну роботу медиків. Без цього ми мали б не Небесну Сотню загиблих, а, можливо, і цілу тисячу».

На фотовиставці представлені особисті світлини з архіву учасників Революції Гідності Олександра Тимошенка та Мстислава Чернова, а також фото, зроблені самими медиками — учасниками героїчних подій.

«Фотовиставка, безперечно, має великий суспільний резонанс. На студентів Академії вона також справила незгладиме враження, адже на таких зустрічах вони формують власне ставлення до майбутньої роботи лікаря, до Батьківщини, до свого обов’язку патріота і військовозобов`язаного громадянина», — зазначив учасник ООС, голова Ради ветеранів УМСА, Віктор Лєбєдєв.