Відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади із клінічної анатомії і оперативної хірургії

21 лютого 2020
782

На кафедрі клінічної анатомії і оперативної хірургії 20 лютого 2020 року проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з клінічної анатомії і оперативної хірургії.
Програма І етапу включала: теоретичну частину (вирішення тестових задач, виконання письмового завдання з методики оперативних втручань) та практичні завдання (знання хірургічного інструментарію, в’язання хірургічних вузлів, накладання кишкових швів).
Учасників Олімпіади привітав завідувач кафедри клінічної анатомії і оперативної Сергій Білаш та побажав «олімпійцям» успіхів в чесному професійному змаганні, а також наголосив на важливості постійного самовдосконалення для опанування такого важливого розділу медичної науки, як клінічна анатомія і оперативна хірургія.
Участь в Олімпіаді взяли студенти 3-го курсу медичного факультету №1, студенти 4-го курсу медичного факультету №1, а також стоматологічного факультету.
Переможцями І етапу ВСО з клінічної анатомії і оперативної хірургії стали:
1 місце – студент 4 курсу медичного факультету № Рева Р. (33 бали);
2 місце – студенти 4 курсу медичного факультету № 1 Ткаченко Д. та Зіненко В. (по 30 балів);
3 місце – студенти 4 курсу медичного факультету № 1 Жежеря А., Гітя В., Кузьменко П. (по 29 балів).
Із переможців І етапу Олімпіади сформована команда, яка 8-10 квітня 2020 року буде відстоювати честь Академії на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади, що пройде на базі ВДНЗУ «Буковинський державний медичний університет» у м. Чернівці.
Бажаємо їм успіхів та гідних результатів!