Іноземні здобувачі освіти ПДМУ відвідали дітей з особливими потребами

03 грудня 2021
358

Щорічно 3 грудня Всесвітній день інвалідів нагадує суспільству про проблеми дітей з особливими потребами, привертає увагу до численної верстви населення, яка має вроджену чи набуту інвалідність і потребує постійної турботи й допомоги. І якщо для дорослих День інвалідів — це привід ще раз зосередитися на проблемах і шляхах подолання дитячих вад, то для малечі цей день має бути цікавим і пам’ятним.

І це вже традиційно зробили іноземні здобувачі освіти з Індії, Ірану, Йорданії, Марокко, Польщі, Туреччини, Тунісу, які разом із викладачами кафедри українознавства та гуманітарної підготовки в рамках Всеукраїнської благодійної акції «Чужих дітей не буває» завітали до Центру реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи Комунального підприємства «Полтавська обласна дитяча клінічна лікарня Полтавської обласної ради», аби привітати маленьких пацієнтів із прийдешніми зимовими Новорічними й Різдвяними святами. Майбутні лікарі, студенти з різних країн, подарували дітям солодкі подарунки й іграшки.

На адресу ректора закладу вищої освіти, професора Вячеслава Ждана, декана міжнародного факультету Лілії Бурі та завідувачки кафедри українознавства та гуманітарної підготовки Тетяни Лещенко надійшов лист зі словами подяки від лікарів та батьків маленьких пацієнтів.