До Дня стоматолога!

06 лютого 2019
937

4 лютого 2019 року кафедра дитячої терапевтичної стоматології з профілактикою стоматологічних захворювань (зав. каф. Каськова Л.Ф.) організувала та провела уроки навчання гігієні ротової порожнини з акцентом на важливості усунення шкідливих звичок для вихованців Полтавського спеціалізованого навчально-виховного комплексу №3 «Червона калинонька» приурочених до Дня стоматолога (9 лютого).

На чолі з асистентом кафедри Павленковою О.С. студенти 12 групи 3 курсу стоматологічного факультету (Гавриш Вікторія, Козак Дмитро, Левченко Руслана, Свідельська Анастасія, Шклярук Євгенія) організували профілактичну групу «Здорова посмішка» та провели свої перші цікаві та пізнавальні уроки для дітей середніх та старших груп.

Уроки включали в себе показ мультфільму про важливість догляду за ротовою порожниною, розповідь про основні правила та методи чищення зубів (на моделях), важливість усунення шкідливих звичок (смоктання пальців, закусування губ, підпирання нижньої щелепи руками) для формування здорового, повноцінного зубного ряду.

У кінці кожного уроку діткам задавали питання за прослуханим матеріалом, на які вони з радістю правильно відповідали.

Також дітям розповіли про важливість здорового харчування, необхідності вживання сирих овочів та фруктів, про наслідки надмірного споживання солодкої їжі та обов'язкового відвідування лікаря-стоматолога 2 рази за рік.

Вихователям були надані пізнавальні листівки для батьків, у яких детально висвітлена інформація про правила догляду за ротовою порожниною їх дітей.

Проведені уроки гігієни є чудовим закріпленням тем стосовно гігієнічного навчання і виховання дітей та санітарно-освітньої роботи, які студенти нещодавно вивчили на нашій кафедрі.

Висловлюємо подяку директору СНВК №3 «Червона калинонька» Бут Любові Вікторівні та всьому педагогічному колективу за плідну співпрацю.