Триває проєкт «іноземні студенти пізнають Україну» «Берегине моя, українська хустко!»

09 грудня 2021
327

Уже кілька років поспіль українська спільнота 7 грудня відзначає Всесвітній день української хустки. У цей день по всій країні відбуваються цікаві майстер- класи і флешмоби, оригінальні тематичні заходи й презентації, учасники яких охоче діляться яскравими фото в різнобарвних хустинах у соцмережах.  Долучаються до святкувань і викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки разом з іноземними студентами ПДМУ. Це чудова можливість поділитися часточкою культури, звичаїв, ревіталізованих давніх традицій і мовою.

Іноземні красуні, які навчаються в ПДМУ, уже встигли приміряти дивовижної краси українські хустини, замилуватися їхніми візерунками й порівняти з елементами свого традиційного національного вбрання.

Цьогоріч вони власноруч створювали різнобарвні хустки за допомогою кольорових фарб і фантазії. Під час майстер-класу «Намалюй мені хустку…» вони на власні очі побачили, які бувають хустки, як їх зав’язують і носять, які орнаменти і з якою метою використовують майстрині під час створення традиційного головного убору української жінки. Із захватом слухали і про символічне, сакральне значення хустки для всього українства.

Грудень лише розпочинається, тож попереду буде чимало свят і колоритних народних гулянь! На іноземців чекають нові незабутні враження від неповторної, допоки вщерть наповненої таємницями України…