« Чуття єдиної родини» від «Єдності»!

04 червня 2019
629

Волонтери «Єдності» взяли участь у підготовці і проведенні профорієнтаційного квесту. Він був організований Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради 1 червня у рамках загальноміського свята «Щаслива дитина – квітуча країна», присвяченого Міжнародному Дню захисту дітей.

Студенти-волонтери загону «Єдність» допомагали в облаштуванні 15-ти локацій. Там винуватців свята знайомили з особливостями різноманітних професій представники вищих освітніх закладів міста, патрульної поліції Полтавської області, Полтавської міської бібліотечної системи, пожежної рятувальної служби та ін. Упродовж дня координували роботу локацій, заповнювали дітям маршрутні листи та створювали святковий настрій для малечі. Окрім того, разом з асистентом кафедри пропедевтики внутрішньої медицини з доглядом за хворими загальної практики (сімейної медицини) УМСА Т.А. Іваницькою презентували професію лікаря та проводили майстер-клас з основ само-і взаємодопомоги, навчаючи дітей вимірювати пульс, тиск, обробляти рани та накладати пов’язки та ін.

Захід перетворився на широкомасштабне пізнавальне та веселе дійство як для дітей, так і для самих організаторів. Бо ж об`єднувати всіх для добра «чуттям єдиної родини» - то справді неабияка радість! І волонтери «Єдності» на цьому добре розуміються.