В УМСА відбулось засідання Вченої ради

24 червня 2020
711

24 червня 2020 року у режимі онлайн відбулось засідання Вченої ради. Відкрив засідання ректор академії, професор Вячеслав Ждан. У вступному слові він зазначив, що незважаючи на завершення 2019-2020 навчального року за складних, безпрецедентних умов роботи під час пандемії COVID-19, колектив Української медичної стоматологічної академії оптимально згуртувався аби успішно та вчасно забезпечити виконання усіх навчальних програм, здійснити випускну кампанію, працювати над науковими проєктами та здійснювати науково-видавничу діяльність. 
«Завдяки вашій злагодженій самовідданій роботі ми на кінець навчального року досягли обнадійливих результатів, які дають можливість успішно рухатись далі у напрямку вирішення нових завдань», — сказав зокрема ректор академії, професор Вячеслав Ждан і висловив усім подяку за добросовісну працю та вручив Почесні грамоти від МОЗ України, Полтавської ОДА, УМСА, Відзнаки Ордена Святого Пантелеймона цілій плеяді викладачів академії за досягнення високих показників у науковій та навчальній роботі.
Про результати проведення ліцензійного інтегрованого іспиту «КРОК-2. Загальна лікарська підготовка», «КРОК-2. Стоматологія» та державної атестації випускників на медичних факультетах № 1 та № 2, стоматологічному факультеті та факультеті підготовки іноземних студентів доповіли відповідно голови ДЕК, професори Ірина Ткаченко та Валерій Похилько. У їхніх доповідях було відмічено, що цьогорічна випускна кампанія мала особливу специфіку у зв’язку з пандемією COVID-19, а тому був повсякчас забезпечений дистанційний режим зі здачею «КРОК-2» після проведення комплексного державного іспиту.
«Щодо успішності студентів, то у 2019-2020 навчальному році її показники не нижчі, ніж у минулому. При цьому є необхідність більш ефективного та фундаментального використання тренінгових центрів до атестації випускників і запровадження елементів ОСК (ПІ) при проведенні атестації випускників у 2020-2021 навчальному році», — сказав, підсумовуючи результати іспитів, голова ДЕК на медичному факультеті № 1 та № 2 та факультеті підготовки іноземних студентів професор Валерій Похилько.
Він разом з головою ДЕК на стоматологічному факультеті та факультеті підготовки іноземних студентів професором Іриною Ткаченко подякували усім організаторам держаних екзаменаційних іспитів за чітку і злагоджену роботу.
У межах засідання Вченої ради були заслухані звіти завідувачів кафедр, професорів Давида Авєтікова та Віталія Ляховського про виконання ними умов Контрактів на посаді за п’ять років.
Вчена рада визнала їхню роботу як такою, що відповідає вимогам вищої навчальної медичної школи та одноголосно проголосувала за продовження з кожним із них Контракту на наступні п’ять років.
Серед інших розглядались також конкурсні справи і окремі звіти про виконану роботу за другий рік перебування у докторантурі.
Завершуючи засідання Вченої ради, ректор академії, професор Вячеслав Ждан подякував усім за плідну роботу та рекомендував планувати подальші заходи на новий навчальний рік з урахуванням відзначення ювілейної дати — 100-річчя УМСА.