100-річчю академії присвячується: Очний етап ХХІІ Всеукраїнського професійного конкурсу лікарів–стоматологів «Шлях у світ майстерності»

23 лютого 2021
1255

21 лютого 2021 року на базі кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів у клініці «Професорська стоматологія» відбувся очний етап ХХІІ Всеукраїнського професійного конкурсу лікарів–стоматологів «Шлях у світ майстерності».

Змагання відкрили перший проректор УМСА, професор Валентин Дворник, директор навчально-наукового інституту післядипломної освіти УМСА, доцент Алла Марченко, завідувач кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів УМСА, голова Асоціації стоматологів Полтавщини, професор Петро Скрипніков. Доцент кафедри Тетяна Хміль ознайомила з умовами конкурсу.

У цьому році у конкурсі брали участь 8 команд лікарів-інтернів, які пройшли відбір на заочному етапі 7 лютого 2021 р.

За умовами конкурсу лікарі-інтерни виконали реставрацію фронтальних зубів верхньої щелепи, порожнини III–IV класу за Блеком, неускладнений карієс, під анестезією, з використанням ізоляції системою рабердам, з асистентом.  Час виконання конкурсних робіт тривав до 3-х годин.

Оцінка робіт відбулась одразу ж після виконання.

Підбиття підсумків конкурсу та нагородження переможців відбулося 21 лютого 2021 року:

Перше місце - Скрипник Максим (м. Полтава), Косенко Леонід (м. Одеса).

Друге місце - Завадська Ганна (м. Харків), Шелефонтюк Іван (м. Івано-Франківськ).

Третє місце - Ставнича Ілона (м. Херсон), Муравська Софія (м. Кривий Ріг), Бушинська Єлизавета (м. Миколаїв).

Шокало Олена (м. Тернопіль) – володарка Гран-прі конкурсу.

Учасники конкурсу отримали дипломи і цінні подарунки від спонсорів: сертифікати на придбання стоматологічної продукції від Perio Art Academy, новинки від Colgate, сертифікати на навчання від Dentsply Sirona, стоматологічний інструментарій від   meddins, стоматологічні книги від  Асоціації стоматологів Полтавщини, журнали «ДентАрт» від клініки «Аполлонія», ендодонтичний інструмент ENDOPEN.

На сайті кафедри  післядипломної освіти лікарів-стоматологів www.dentaero.com. 21 лютого у прямому ефірі висвітлено хід конкурсу, відбулось інтернет-голосування за кращу роботу.