«Стоматологія»: Всеукраїнська студентська олімпіада

05 квітня 2019
846

Шостий рік поспіль на базі Української медичної стоматологічної академії проводиться ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Стоматологія». У цьому навчальному році, 4 – 5 квітня, 88 кращих з кращих студентів-старшокурсників стоматологічних факультетів із різних куточків України в черговий раз прибули до Полтави, щоб позмагатися між собою, продемонструвати свої знання і вміння, вдосконалити їх та перейняти корисний досвід у своїх колег.

Академія вітала студентів із Києва, Дніпра,Ужгорода, Одеси, Сум, Харкова, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Вінниці, Чернівців, Запоріжжя, Донецька та Луганська.

УМСА представляли кращі студенти: Скрипник М., Паргентанян М., Топуз К., Давітян Д., Кравченко М. та Міщерякова Є.

Змагання відбувалося протягом 2-х днів. Спочатку відбувся письмовий тур. Він передбачав відбір 9-ти найкращих, а потім усний, де розгорілася справжня, напружена боротьба юних інтелектуалів.

ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади відкрив ректор академії Ждан В. М.. Він привітав гостей та учасників олімпіади, зазначивши, що тут зібралися кращі з кращих, еліта наукової студентської спільноти України, ті, хто не побоявся приїхати на таке масштабне змагання, щоб показати себе,а також подякував журі й усім, хто завітав до академії та наголосив на головному:у повному обсязі показати свої знання і перемогти тим, хто потрапив до фіналу.

Перед початком 2-го етапу Олімпіади голова журі – завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії з пластичною та реконструктивною хірургією голови та шиї Аветіков Д. С. поділився своїми враженнями від 1-го туру, відмітивши наполегливість і серйозний підхід до написання робіт учасниками. Він оголосив досить високі й гарні результати, які вони продемонстрували. Це свідчить про високу підготовку студентів.

Дев’ятеро фіналістів шляхом жеребкування отримали по 4 теоретичних і 4 практичних питання з чотирьох стоматологічних дисциплін. Учасники не без зусиль відповідали на цікаві професійні питання, на повну демонструючи набуті знання.
Звісно, у кожного було присутнє і хвилювання, але впоратися з ним допомагала доброзичлива атмосфера, створена викладачами і студентами, які щиро вболівали та підтримували всіх учасників. Після кожної відповіді члени журі з відповідної дисципліни оцінювали їх та виставляли від 1 до 10 балів.

До складу висококваліфікованого журі увійшли фахівці однопрофільних кафедр стоматологічного факультету УМСА та високоповажні гості – викладачі з інших ВНЗ України:проф. Петрушанко Т.О. (м. Полтава), проф. Герелюк В.І. (Івано-Франківськ),д.мед.н., доц. Лахтін Ю.В. (м. Суми), проф. Рибалов О.В.(м. Полтава), проф. Нагірний Я.П. (м. Тернопіль), доц. Яценко І.В. (м. Полтава), проф. Король Д.М. (м. Полтава), проф. Янішин І.В. (м. Харків), д.мед.н., доц. Возний О.В. (м. Запоріжжя), проф. Смаглюк Л.В. (м. Полтава), проф. Каськова Л.Ф. (м. Полтава) та проф. Яковенко Л.М. (м. Київ).
За результатами 2-х турів олімпіади після блискучого виступу

  • І місце виборов Давітян Давид (УМСА);
  • ІІ місце поділили Скрипник Максим(«УМСА»), Калашник В’ячеслав (НМУ ім. О. О. Богомольця) та Мшанецька Олена (ТДМУ);
  • ІІІ місце посіли одразу п’ятеро учасників: Любченко Олексій (ХНМУ), Хазова Оксана (ЗДМУ), Кірієнко Віталіна (Медичний інститут СДУ), Заяць Софія (ІФНМУ) та Дарічук Іоанна-Яна (БДМУ).

Усі олімпійці отримали сертифікати учасника Олімпіади, а переможці – дипломи та призи від УМСА..

Наприкінці заходу перший проректор академії Дворник В. М. та декан стоматологічного факультету Сидорова А. І. подякували учасникам за натхнення і небайдужість до навчання, усім командам, що знайшли час, можливість та бажання ці 2 дні провести у елітному стоматологічному колі.

Бажаємо молодим розумним та талановитим інтелектуалам не зупинятися на досягнутому, нових звершень та подальших перемог!