Розповідь жінки зворушила серце лікарів

25 січня 2021
1174
Розповідь жінки зворушила серце лікарів

З березня 2014 року наша країна знаходиться в стані неоголошеної війни. Багато страждань випало на долю народу за цей час. Але він проявив свій незламний дух…

Відтепер наш обов’язок не лише пам’ятати героїв, а й підтримувати і захищати їх сім’ї. Всіх тих, хто залишився без сина, чоловіка, батька. Ми повинні допомагати цим людям, кожен в межах своїх можливостей.  Лікар – професійною допомогою, психологічною підтримкою, простим людським теплом.

Так неврологічної допомоги потребувала і вдова старшого лейтенанта, командира взводу, що пішов захищати країну ще під час першої хвилі мобілізації. Розповідь жінки зворушила серце всіх присутніх. Її чоловік Андрій Ярешко брав участь у бойових діях протягом двох років, воював під міжнародним аеропортом «Донецьк», під Дебальцевим. У 2016 році зазнав важкого уламкового поранення голови під час мінометного обстрілу в промзоні Авдіївки та помер від отриманих поранень. Указом Президента України «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). У героя лишилися дружина  та донька.

Завідувач кафедри нервових хвороб з нейрохірургією та медичною генетикою професор Михайло Дельва оглянув пацієнтку, надав професійну консультацію щодо стану її здоров’я. Але, мабуть, найголовнішим була тривала душевна бесіда з жінкою, яка ділилася спогадами про свого чоловіка-героя. Крім призначеного лікування жінка отримала відчуття підтримки і не самотності у цей важкий для неї і всієї країни час.