Засідання СНГ кафедри українознавства та гуманітарної підготовки

25 жовтня 2019
659

Засідання СНГ кафедри українознавства та гуманітарної підготовки

24 жовтня відбулося осіннє засідання СНГ кафедри українознавства та гуманітарної підготовки. Воно об’єднало небайдужих до наукового світу вітчизняних та іноземних студентів. У дружному колі однодумців – першокурсників і гуртківців із досвідом наукового пошуку – слухали звіт про минулорічну роботу СНГ, обговорювали план і перспективи досліджень юних науковців.

Традиційно у фокусі уваги учасників СНТ – наукова мова сучасного лікаря, культура мовлення й етикет медичних працівників, рівень мовної освіти й культури студентів-медиків, нагальні проблеми ненормативного вживання стоматологічних термінів, історико-культурна і мистецька спадщини України, питання, пов’язані з формуванням національно свідомого студента медичного вишу тощо.

Гуртківці радо вітатимуть нових учасників, які прагнуть одержувати й поширювати нові знання про українство і його мову, сприяючи духовному розвитку суспільства, підтримуючи в УМСА тяглість національної наукової традиції.

Довідково:

Студентський науковий гурток кафедри українознавства та гуманітарної підготовки – це особлива структурно-організаційна ланка академічної наукової роботи студентства, яка не лише забезпечує передачу знань у системі «викладач – студент», а й створює сприятливі умови для креативної інтерпретації й удосконалення панівних тенденцій сучасного наукового дискурсу.