«Українець, якого треба пам’ятати»:у ПДМУ вшановували пам`ять Василя Стефаника

16 вересня 2021
427

Видатний український письменник, майстер соціально-психологічної прози, новеліст, а ще політик, депутат в Австрійському парламенті, член делегації ЗУНР на підписанні Акта Злуки 22 січня 1919 року Василь Стефаник – людина легендарної долі. Нині минуло 150 років від дня його народження.

Щоб вшанувати пам`ять письменника, бібліотека ПДМУ сьогодні зібрала на подвір`ї університету здобувачів освіти 1-го курсу (бакалаври «Парамедики» 12 БПМ) Навчально-наукового медичного інституту та студентів-іноземців 2-го курсу стоматологічного факультету (14 гр.) на чолі з викладачами кафедри українознавства та гуманітарної підготовки.

Це було надзвичайно захоплююче дійство. Лунала неповторна мова Стефаника з його напрочуд «запеченою покутською говіркою» у виконанні читців, оприлюднювались цікаві факти біографії. Так виявилося, що Василь Стефаник за волею батька свого часу вступив на медичний факультет Краківського університету, але, ознайомившись із сучасною західноєвропейською літературою, відразу утратив інтерес до медицини та зрештою і зовсім залишив навчання в університеті…

На імпровізованому літературному майданчику цього дня було таки людно. До здобувачів освіти приєднувалися і ті, хто зацікавився заходом, вони і собі приводили приклади із життя письменника. Згадували і те, як він блискуче умів імпровізувати на народних вічах, яким видатним був новелістом.

А на завершення – зробили фото на згадку, бо ж світлини – це те, що завжди нагадує про цікаві факти із студентського життя.