Відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади (ВСО) із клінічної анатомії і оперативної хірургії

25 лютого 2019
747

Згідно з наказом МОН України від 28 листопада 2018 р. №1313 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2018-2019 навчальному році» на кафедрі клінічної анатомії і оперативної хірургії 19 лютого 2019 року було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади (ВСО) з клінічної анатомії і оперативної хірургії.

Програма І етапу включала: теоретичну частину (позначення анатомічних об’єктів на схематичних рисунках, розв’язання ситуаційних задач, письмові відповіді на теоретичні питання) та практичні завдання (знання хірургічного інструментарію, в’язання хірургічних вузлів, накладання шкірних та кишкових швів).

Учасників олімпіади привітав завідувач кафедри клінічної анатомії і оперативної хірургії професор Білаш С.М. та побажав «олімпійцям» успіхів в чесному професійному змаганні, а також наголосив на важливості постійного самовдосконалення для опанування такого важливого розділу медичної науки, як клінічна анатомія і оперативна хірургія.

Участь в олімпіаді взяли 11 студентів 3 і 6 курсів медичних факультетів № 1 та № 2 . Було створено журі, до складу якого увійшли завідувач кафедри клінічної анатомії і оперативної хірургії професор С.М. Білаш – голова журі, професор кафедри клінічної анатомії і оперативної хірургії О.М. Проніна, доценти кафедри: М.М. Коптев, А.В. Пирог-Заказникова, Д.О. Лавренко, О.Ю. Половик.

Переможцями І етапу ВСО з клінічної анатомії і оперативної хірургії стали:

  • 1 місце – студент 6 курсу медичного факультету № 2 Боровик Р.П. (51 бал);
  • 2 місце – студенти 3 курсу медичного факультету № 1 Зіненко В.Є. та Ксьонз В.І. (по 47 балів);
  • 3 місце – студент 3 курсу медичного факультету № 1 Рева Р.О., Жежеря А.С., Скварський Р.О. (по 46 балів).

Із переможців І етапу ВСО буде сформована команда, яка 18-19 квітня 2019 року буде відстоювати честь нашої Академії на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади у 2018-2019 навчальному році, що пройде на базі ВДНЗУ «Буковинський державний медичний університет» у м. Чернівці.

Бажаємо їм успіхів та гідних результатів!