У режимі онлайн відбувся ректорат

21 квітня 2020
735
У режимі онлайн відбувся ректорат

Початок нового, першого після Великодніх свят робочого тижня, почався зазвичай із ректорату. Незвичним поки що тимчасово залишається тільки сам формат засідання: бо ж він, як і з початку карантину, також відбувся у режимі онлайн. Втім, це не завадило конструктивно та всебічно розглянути на ньому важливі питання забезпечення життєдіяльності академії у цей непростий період.

Головним, звичайно, на порядку денному залишається оптимізація учбового процесу в умовах дистанційного навчання. На цьому наголосив ректор академії, професор Вячеслав Ждан.

Декани розповіли про стан учбового процесу на факультетах, зокрема, повідомили, що нині дистанційне навчання там забезпечується у повному обсязі, налагоджене постійне активне онлайн спілкування між студентами і викладачами та відпрацювання пропущених із тих чи інших причин занять, а також модулів. При цьому забезпечено vis-a-vis - викладач-студент.

Директор ННІПО Алла Марченко зазначила, що також успішно здійснюються цикли тематичного удосконалення, а з лікарями-інтернами проводяться заняття за запропонованими алгоритмами, проблем не виникає.

Приємною новиною стало повідомлення очільника Штабу для моніторингу захворюваності серед здобувачів освіти і співробітників УМСА, дотримання протиепідемічних заходів у приміщеннях гуртожитків та академії Миколи Рябушка про те, що у гуртожитках академії хворих серед студентів немає, як немає їх і серед співробітників УМСА.

Попереду невдовзі надзвичайно відповідальний період – завершення весняного семестру та проведення екзаменаційної сесії, не виключено, що він також може у разі продовження карантину відбуватися у режимі онлайн, то ж особливо вимагає ґрунтовної і виваженої підготовки. Мають ретельно готуватися всі. На цьому наголосив, завершуючи засідання, ректор академії, професор Вячеслав Ждан. Він побажав всім здоров`я, зосередженості, терпіння та успішної праці.