Академія в умовах карантину

07 квітня 2020
527
Академія в умовах карантину

7 квітня 2020 року відбувся ректорат у режимі онлайн.

Ректор академії, професор Вячеслав Ждан на початку засідання привітавши членів ректорату, побажав всім здоров`я, плідної роботи, наснаги і терпіння у продовженні ділового життя академії в умовах карантину.

У виступах проректорів та деканів було зазначено, що на всіх факультетах стовідсотково налагоджений дистанційний формат проведення занять і лекцій зі всіх дисциплін, передбачених навчальною Програмою.

Дисципліна, повсякчасний контроль за проведенням занять та оцінюванням знань – головні фактори, якими керуються всі учасники навчального процесу. Проблем зі встановленням постійного електронного контакту між ними із самого початку карантину не спостерігалось. Після занять систематично здійснюються короткі співбесіди для уточнення і додаткового пояснення у разі потреби засвоєного навчального матеріалу.

Розроблений та втілюється у робочий процес алгоритм відпрацювання пропущених занять, якщо такі виникають з тієї чи іншої причин.

Ректор академії, професор Вячеслав Ждан оголосив приємну для всіх новину про створення на базі медико-фармацевтичного коледжу УМСА та кафедр академії – навчально-наукового медичного інституту Української медичної стоматологічної академії. В. о. директора призначена кандидат педагогічних наук Жанна Кундій.

Директор ННІПО Алла Марченко також зазначила про те, що життєдіяльність Інституту та практичне забезпечення успішного проведення дистанційного навчання для лікарів-інтернів та курсантів здійснюється вже з перших днів карантину.

Перший проректор, професор Валентин Дворник повідомив про перенесення запланованих на базі УМСА олімпіад на наступний семестр, про що буде оголошено додатково, проректор з наукової роботи, професор Ігор Кайдашев розповів про успішно проведену на базі УМСА онлайн конференцію наукових робіт з фаху «Стоматологія». Вона тривала впродовж 4,5 годин і була здійснена на достойному рівні.

Керівник штабу для моніторингу захворюваності серед здобувачів освіти і співробітників УМСА , дотримання протиепідемічних заходів у приміщеннях гуртожитків та академії, декан медичного факультету №1 Микола Рябушко надав вичерпну інформацію про нинішню ситуацію у студентських гуртожитках. На сьогоднішній день там всі здорові, на період карантину гуртожитки повністю забезпечені масками та всіма засобами для дезінфекцій приміщень, а також особистої гігієни.

Завершуючи засідання, ректор академії, професор Вячеслав Ждан зобов`язав всіх виконувати встановлений алгоритм дій для успішного забезпечення роботи на всіх виробничих ланках життєдіяльності академії , а також попросив дотримуватися власної безпеки в умовах карантину.