Відбувся майстер-клас для здобувачів вищої освіти ННМІ

14 червня 2021
1303

11 червня у КП «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради» за ініціативи в.о. директора Дмитра Лавренка відбувся майстер-клас для здобувачів освіти ІІ курсу ОПП «Парамедик» Навчально-наукового медичного інституту.

Керівник Навчально-наукового медичного інституту Жанна Кундій розповіла про те, що такі майстер-класи користуються великою популярністю серед здобувачів освіти ННМІ, вони спонукають до самовдосконалення та професійного росту, дозволяють обмінятися накопиченим досвідом, вдосконалити та підвищити рівень знань, досягнути високих результатів у підготовці медичних кадрів, покращити якість та ефективність надання домедичної та медичної допомоги пацієнтам.

Навчали правильно надавати домедичну допомогу – Ігор Працько, інструктор з догоспітальної допомоги, лікар виїзної бригади вищої категорії, інструктор від Європейської Ради Реанімації (ERC) та Альона Турнаєва, фельдшер виїзної бригади ІІ категорії, яка пройшла провайдер BLS від ERC.

Протягом усього дня інструктори навчального курсу «Базова підтримка життя для дорослих» розповідали та практично на манекені демонстрували основні покрокові алгоритми та навички надання базової серцево-легеневої реанімації на домедичному етапі, виховуючи при цьому лідерські якості та ефективну взаємодію студентів у команді. До автоматизму відпрацьовували компресії грудної клітини та штучну вентиляцію легень за допомогою спеціалізованої сучасної програми.

У ході навчального курсу тренувалися успішно застосовувати набуті знання на практиці за стандартами Європейської Ради Реанімації.

Після кожного проходження стандартизованого сценарію відбувся дибрифінг, на яких оцінили та обговорили набуті знання та уміння.