Відбулась обласна науково-практична конференція

16 жовтня 2020
572

15 жовтня 2020 року відбулась традиційна обласна науково-практична конференція «Актуальні питання коморбідності в загальнолікарській практиці». Вона була присвячена 100-річчю Української медичної стоматологічної академії. Наукове зібрання відбулося на високому рівні за участі співробітників кафедри сімейної медицини і терапії та суміжних кафедр в онлайн режимі на платформі Zoom.

На початку конференції з привітальним словом до її учасників від імені ректора УМСА, професора Вячеслава Ждана виступила завідувачка кафедри сімейної медицини і терапії Марина Бабаніна.

Упродовж роботи конференції учасники обговорили широке коло питань коморбідної патології. Були висвітлені питання метаболічного синдрому, функціональної диспепсії у ревматологічних хворих, жовтяниці, як проблеми коморбідності, подагричної нефропатії, остеортриту, дивертикулярної хвороби, дисфункції щитовидної залози, хондропротекції, захворювань органів дихання. Розглянуті останні клінічні рекомендації та протоколи щодо діагностики і лікування хворих із різними захворюваннями внутрішніх органів та поєднаної патології. Конференція викликала суттєвий інтерес у спільноти лікарів, обговорили багато цікавих питань. Все це — яскравий доказ актуальності тем, запропонованих на конференції.