«У вас велика місія — допомагати новонародженим!»: пролунало на конференції неонатологів

17 червня 2021
1276

У Полтаві відбулась конференція обласного осередку неонатологів України в Полтавській області.

У її роботі, окрім лікарів-неонатологів та представників Перинатального центру другого рівня м. Кременчука, взяли участь також інтерни-неонатологи.

На конференції йшлося про нові здобутки у неонатології та проблеми і перспективи напрямку.

З доповіддю про ключові питання галузевого стандарту «Уніфікований клінічний протокол вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги. Ентеральне харчування недоношених немовлят» виступила д. мед. н., професор Олена Ковальова.

«Нові можливості УЗД моніторингу в неонатологічній практиці» — було темою доповіді к. мед. н., доцента Галини Соловйової.

Д. мед. н., професор Валерій Похилько у своїй доповіді розглянув клінічний випадок та особливості лікування пацієнта з COVID-19 у ВІТ. Завершуючи доповідь, він вручив молодим колегам навчальні посібники, видані кафедрою педіатрії № 1 з пропедевтикою та неонатологією, та звернувся до них з напутнім словом.

«Будьте щедрими на добро і людяність, — сказав він. — Завжди пам’ятайте, що у вас велика місія — допомагати новонародженим! Не зраджуйте своєму фаху, бо він найкращий!»