До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

27 листопада 2019
768

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

26 листопада в УМСА у рамках Регіонального проєкту. присвяченого Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, в академії відбувся обласний конкурс із професійної майстерності: «Не давайте шансу перемогти ВІЛ/СНІДу». У ньому взяли участь лікарі-інтерни та студенти медичних коледжей Полтави, Кременчука, Лубен.

Метою конкурсу було зниження темпів поширення ВІЛ-інфекції та попередження нових летальних випадків.

Його започаткувала та провела кафедра пропедевтики хірургічної стоматології УМСА (в. о .завідувача кафедри Вадим Новіков).

Відкрив конференцію у форматі конкурсу проректор з науково-педагогічної та виховної роботи УМСА Валерій Похилько. Він передав вітання від ректора академії Вячеслава Ждана, побажавши нових перемог конкурсантам та збагачення досвідом у підкоренні наукових вершин молодим лікарям.

У віртуальних зверненнях з екрану фахівці Полтавського регіону розглянули важливі аспекти у прориві у профілактиці та лікуванні такої грізної інфекції, як ВІЛ/СНІД.

Конкурс розгортався у динамічній та багатогранній формі. По його завершенню переможці були відзначені висококваліфікованим журі . Хоча переможених також не було. Бо ж всі не просто змагались, а демонстрували знання предмету та практичні вміння, і цим також навчали всіх учасників конференції.