100-річчю університету присвячується: конференція з міжнародною участю

21 травня 2021
1195

21 травня 2021 року у Полтавському державному медичному університеті відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Ортодонтія сьогодні. Вкотре про головне». Її організаторами стали Полтавський державний медичний університет, Асоціація ортодонтів України та Academy of continuinq education of orthodontics. Під прицілом уваги провідних науковців-ортодонтів була інтеграція знань та досвіду з питань міждисциплінарного підходу в лікуванні пацієнтів із зубощелепними аномаліями та деформаціями.

На початку роботи учасників конференції привітав в. о. ректора ПДМУ, професор Вячеслав Ждан. У своєму зверненні до ортодонтів він зазначив, що Полтавський державний медичний університет, підбиваючи підсумки своїх здобутків за майже вже 100-літню історію, може пишатися тим, що дав успішний старт багатьом науковим напрямкам та школам. І у цьому аспекті слід відзначити ортодонтію, яка зайняла почесне місце серед інших стоматологічних дисциплін саме завдяки корифеям Полтавської ортодонтичної школи. Тож конференція, яка присвячена 100-річчю університету, дає можливість вкотре зустрітись задля професійного спілкування і довести, що у єдності – велика потужна сила, яка об`єднує знання та набутий досвід на шляху до здоров`я нації і розвитку вітчизняної медичної науки. Далі в. о. ректора ПДМУ, професор Вячеслав Ждан вручив почесні відзнаки та подяки вченим ортодонтам за вагомі здобутки в наукових дослідженнях і навчально-педагогічній роботі та побажав організаторам і учасникам конференції плідної роботи та конструктивного спілкування.

Президент Асоціації ортодонтів України, професор Любов Смаглюк привітала поважних колег з початком конференції і висловила впевненість у тому, що у процесі роботи буде можливість вкотре почути один одного і залучитись професійною підтримкою, інтегрувати знання та досвід провідних спеціалістів з питань міждисциплінарного підходу в лікуванні пацієнтів із зубощелепними аномаліями та деформаціями.

Конференція окрім доповідей провідних науковців включала  роботу портерної секції, а також ділові дискусії, упродовж яких кожен учасник мав можливість висловити своє бачення теми і бути почутим колегами.