100-й ювілейний випуск лікарів-стоматологів: Університет урочисто дав путівку у професійне життя випускникам стоматологічного факультету

29 червня 2023
428

29 червня 2023 року в аудиторії № 5 відбулося урочисте засідання Вченої ради Полтавського державного медичного університету. У цьому році воно було присвячене вже 100-му випуску лікарів-стоматологів. Позаду напружені роки навчання, перші кроки у професію і становлення високопрофесійного спеціаліста своєї справи. У цей день вони востаннє ввійшли в університет як ще студенти, а вийшли вже з дипломами лікарів. 154 магістрів за професійною кваліфікацією лікар-стоматолог, 14 здобувачів вищої освіти за старанність й успіхи у навчанні отримали Дипломи з відзнакою, а ще 7 випускників мають Подяку за активну життєву позицію та особистий внесок у розвиток суспільно-громадського життя університету.

Цей ювілейний випуск відбувся у нелегкий для України час – триває війна...Хвилиною мовчання вшанували на урочистому засіданні Вченої ради пам`ять загиблих.

Кавалер Ордену «За заслуги» III ст., лауреат Державної премії України в галузі науки й техніки України, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, ректор ПДМУ Вячеслав Ждан відкрив урочисте засідання Вченої ради.

«Три речі є важливими, які ніколи не повторюються у житті, - нагадав він своїм випускникам-ювілярам слова Конфуція. – Це час, слово і можливість! Тож не втрачайте часу, обережно поводьтеся зі Словом і ніколи не втрачайте можливості стати ще кращим спеціалістом своєї справи та здобути авторитет у пацієнтів! Будьте достойними випускниками нашого Університету і пишайтеся цим званням! Успіху вам всім і Перемоги! Все буде Україна!» - завершив він напутнє слово

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін вітаючи лікарів-стоматологів з успішним завершенням навчання, зазначив, що період, упродовж якого їм випала доля навчатися, був дуже складним: тривалий період пандемії COVID-19, вже півтора роки війни – але їм вдалося справитися з викликами і успішно прийти до сьогоднішнього знаменного дня! Все це завдяки ЗСУ і тим, хто стоїть на сторожі життя та їхньої безпеки. Адже Їм відтепер будувати нову країну, їм бути достойними громадянами і нести відповідальність за майбутнє! Всім Перемоги! – завершив він. Народний депутат України Олексій Устенко надіслав Звернення, в якому також привітав молодих спеціалістів.

Привітав випускників директор Департаменту охорони здоров`я Полтавської ОВА Віктор Лисак, який сказав, що в області чекають на поповнення, а робочих місць для цього вистачить усім!

Хвилювалися випускники, хвилювалися і їхні педагоги, досвідчені лікарі, які не вперше «ставлять на крило» своїх учнів, але щоразу переживають такі значущі миттєвості як вперше…

«Настав час прощатися, - закінчилося ваше студентське безтурботне життя і нарешті здійснилася мрія, до якої ви йшли упродовж 5 років! – звернулася до своїх випускників декан стоматологічного факультету Алла Сидорова. – Ви отримали Диплом магістра стоматології! Відчуйте, переживіть зараз всім серцем цю мить, коли ви ще можете назвати себе востаннє студентом…» - сказала вона.

І далі у відразу ж принишклій залі декан урочисто прочитала слова наказу:

«Відповідно з пунктом 3 наказу № 213-у всіх вищезазначених осіб відрахувати з числа здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП Стоматологія з 30 червня 2023 року у зв`язку з закінченням строку навчання в університеті».

5 років вони давали клятву першокурсника. Сьогодні пролунала Клятва лікаря. А завтра почнеться самостійне професійне життя. Вони дякували навзаєм рідному університету за здобуті знання і обіцяли ніколи не забути Полтаву, яка стала рідним містом, містом їхньої незабутньої студентської юності.

Хай щастить вам, Ювілейний 100-й випуск лікарів-стоматологів уславленої стоматологічної школи знаного у світі Полтавського державного медичного університету!