21 червня відбулося засідання Вченої ради: що обговорили та які прийняли рішення

21 червня 2023
326

У середу, 21 червня, відбулося чергове засідання Вченої ради ЗВО ПДМУ. Його очолив ректор, професор Вячеслав Ждан. До слова, Вчена рада засідала в аудиторії № 5, в якій перед початком розгляду питань порядку денного її голова, ректор Вячеслав Ждан за багаторічну плідну роботу в медичній та освітній сфері та з нагоди ювілейної дати вручив Почесні грамоти МОЗ України, Профспілки України та від Полтавської міської ради професору Максиму Потяженку, а також за високу професійну майстерність – Почесні грамоти від Полтавської міської ради професорці Вікторії Почерняєвій, коменданту адмінкорпусу Ользі Піскун та провідному фахівцю АХЧ Миколі Виноградову. Відзнакою ректора нагороджений доцент Олександр Розколупа. Голова студентської профспілки ПДМУ Володимир Добровольський оголосив переможців традиційного конкурсу на кращу кімнату у студентських гуртожитках. Перше місце посів гуртожиток № 3, 2-е – гуртожиток № 2 і третє місце дісталося гуртожитку № 1. Оплесками члени Вченої ради привітали нагороджених та переможців.

На порядку денному одним із головних питань було обговорення звітів голів Екзаменаційних комісій щодо атестації випускників 2023 року Полтавського державного медичного університету. Голови Екзаменаційних комісій за ОПП «Медицина» і ОПП «Педіатрія» професори Валерій Похилько та Давид Аветіков відповідно підбили підсумки і висловили певні рекомендації щодо подальшого проведення іспитів задля їхньої оптимізації і ще більш успішної результативності навчального процесу у майбутньому.

Вчена рада також заслухала звіт завідувача кафедри анатомії людини, професора Олексія Шерстюка про виконання ним умов Контракту на посаді за 4 роки та одноголосно затвердила його.

За плідну активну участь упродовж всього навчання в університеті у науковій роботі, проведені дослідження, отримані призові місця за них на престижних наукових конкурсах та конференціях, а також за значну кількість опублікованих статей у фахових журналах Вчена рада надала рекомендації кращим випускникам для продовження ними наукової роботи на 3-му освітньо-науковому рівні.

Розглянули також конкурсні справи і внаслідок  відповідного голосування затвердили науковців на запропоновані посади. Перший проректор з науково-педагогічної роботи Валентин Дворник представив рекомендовані до затвердження навчальні видання науково-педагогічних працівників Університету, Їх затвердила Вчена рада з наданням відповідного грифу.

Наприкінці засідання обговорили та прийняли відповідні рішення по інших актуальних для університетської спільноти питаннях.