«Актуальні питання педагогіки вищої медичної освіти» обговорювали науковці ПДМУ на конференції

03 квітня 2023
328

Нещодавно науково-педагогічні працівники ЗВО ПДМУ взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю  «Актуальні питання педагогіки вищої медичної освіти», що відбулася на базі Харківського національного медичного університету.

На пленарному засіданні представлена доповідь колективу авторів, викладачів університету, під керівництвом ректора ПДМУ, професора Вячеслава Ждана - першого проректора з науково-педагогічної роботи, професора Валентина Дворника, проректора з навчальної роботи, професора Давида Аветікова та завідувачки кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією, доцента Олени Бєляєвої.

Наукова розвідка цього авторського колективу присвячена проблемам і викликам, які постали на початку третього десятиліття ХХІ століття перед національними системами охорони здоров’я і медициною в цілому. Вона викликала жвавий інтерес і цікаву дискусію.  

На секційних засіданнях представлені доповіді викладачів кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією.     Доповідь доцента Юлії Лисанець "Teaching English with TED Talks at a Medical University" було присвячено дослідженню методологічного потенціалу англомовних відеоматеріалів платформи “TED Talks” (https://www.ted.com/talks) у контексті розвитку hard і soft skills здобувачів вищої освіти другого (магістерського) і третього (освітньо-наукового) рівнів галузей знань «Охорона здоров’я» і «Біологія». Доповідачка також представила методологічний алгоритм використання зазначеного ресурсу під час стажування в Університеті Ла Ріохи (Іспанія).

Доцент Лариса Сліпченко у своїй доповіді висвітлила коло питань, присвячених використанню елементів проблемного навчання у процесі вивчення англійської мови.  

Доповідь Світлани Єфендієвої була присвячена питанню застосування мобільних додатків і онлайн ресурсів під час опанування англійської мови та англійської мови за професійним спрямуванням.