«Анатомія людини»: на олімпіаді перемогли найсильніші

14 лютого 2023
376

На кафедрі анатомії людини 11 лютого 2023 року проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Анатомія людини». Відбір для участі проводився серед здобувачів вищої освіти 2-ого курсу медичного факультету №1 та медичного факультету №2. Участь у відборі взяли студенти, які отримали під час вивчення дисципліни середній бал від 170 та вище ( 22 студентів 2-ого курсу медичного факультету №1 та 3 студенти медичного факультету №2 ). Відповідали за підготовку здобувачів вищої освіти до олімпіади науково-педагогічні працівники кафедри: професор Степанчук А. П., доценти Тарасенко Я. А. та Білаш В. П.

У першому турі олімпіади серед здобувачів освіти проведено комп’ютерне тестування з бази «Крок І. Загальна лікарська підготовка».

2-ий тур олімпіади проходив у конференцзалі кафедри анатомії людини. Для оцінювання знань студентів було складено білети, які містили питання із усіх розділів навчальної дисципліни «Анатомія людини» (загальна кількість - 2 питання), під час відповіді все необхідно продемонструвати на анатомічних препаратах. З цією метою кімната для проведення олімпіади була оснащена вологими та сухими препаратами, а також використаний інтерактивний мультимедійний комплекс «ОНІКО». Знання з анатомії людини оцінювало журі у складі: зав.кафедри анатомії людини, професор Шерстюк О. О., професор Костиленко Ю. П.,  професор Гринь В. Г., доцент  Свінцицька Н. Л., доцент Устенко Р. Л.

У напруженій боротьбі перемогу отримали:

І місце – Плєшанова Анастасія (медичний факультет №1);

ІІ місце – Добровольський Володимир (медичний факультет №1)

та Сітало Вікторія (медичний факультет№2);

ІІІ місце – Акапський Владислав та Очеретня Валерія (медичний факультет №1).

Переможці та учасники 1 етапу Всеукраїнської студентської олімпіади отримали заохочувальні подарунки й навчально-методичні посібники від колективу кафедри.