«Бабин Яр - кривава сторінка української історії»: кафедра філософії та суспільних наук разом зі студентами відкривала трагічні сторінки історії

30 вересня 2022
402

На вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру колектив кафедри філософії та суспільних наук спільно із відділом управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю університету провів цикл заходів.

Для здобувачів освіти першого курсу стоматологічного факультету проведено виховну годину-реквієм «Бабин Яр - кривава сторінка української історії». Викладачі разом зі студентами відкрили темні сторінки 81- річної давності, коли відбулася перша масова розправа нацистів над єврейським населенням Києва. За всі роки війни тут було вбито понад 100 тисяч людей – євреїв, українців, ромів, людей інших національностей, а також військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні та інших жертв німецько-фашистської машини знищення.  Бабин Яр – це місце, яке поєднує нас у нашій скорботі та усвідомленні необхідності пошуку та підтримки взаєморозуміння між нашими народами в нелегкі часи. 

Для здобувачів освіти міжнародного факультету було проведено онлайн інформаційно-тематичну бесіду  «Babyn Yar - a world-known place of tragedy». Студенти, не дивлячись на тисячі кілометрів відстані, з розумінням і співчуттям висловили власні думки з приводу цієї трагедії.