Бібліотека ПДМУ – унікальний цілісний науковий і просвітницький центр університетської спільноти

06 лютого 2023
334

У час нелегких випробувань для всіх нас особливого значення набуває місце, де можна не тільки з головою поринути у наукові публікації, усамітнитися для роботи, дізнатися про нові видання і новинки сучасної літератури, зустрітися і поспілкуватися з неординарними особистостями, а то і за чашкою духмяного чаю, настояного на запашних цілющих травах, пригощаючись, обговорити нагальні проблеми студентського життя-буття! Хто був студентом ПДМУ і хто нині навчається тут, на все життя закохуються в особливу бібліотечну ауру, яка панує тільки у рідній бібліотеці серед раритетних, старих видань, серед нових, які ще пахнуть друкарською фарбою обкладинок нових книг, серед того особливого стриманого настрою, який весь час нагадує про вічність людського Духу, про мудрість, яка увічнена на бібліотечних полицях…

Директору бібліотеки Ользі Боровик та всьому колективу це відомо, як нікому. Бо ж саме вони – хранителі цього безцінного Скарбу і свідки усіх студентських запитів, їхніх перших кроків у велику науку, словом, всіх їхніх радощів і печалей! Це ж їм на допомогу високопрофесійні фахівці своєї бібліотечної справи щодня надають експрес-інформацію на різні теми, візуальний супровід тексту здійснюють сучасними зображеннями, медіапрезентаціями, відеопрезентаціями, відеороликами. Серія віртуальних бюлетенів «Гідні визнання» присвячується видатним українським лікарям-науковцям. Інституційний репозитарій постійно наповнюється. Це відкритий електронний архів наукових та навчально-методичних праць, створених науковцями, викладачами, студентами.

Про бібліотеку ПДМУ можна розповідати годинами і всього того цікавого і мегаважливого, що вона пропонує викладачам та студентам університету, годі перелічити. Краще побажати всім плідної наукової праці тут і нових цікавих зустрічей та інформації! Що і зробили на засіданні ректорату 6 лютого 2023 року ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан, перший проректор, професор Валентин Дворник, декан стоматологічного факультету Алла Сидорова, голова ПК ПДМУ Зінаїда Борисова, які, заслухавши інформацію директора бібліотеки Ольги Боровик про роль бібліотеки у формуванні ціннісних орієнтирів університетської спільноти, висловили очільниці та колективу вдячність за актуальність, змістовність і важливість всієї діяльності.

Старшокурсники добре знають, а першокурсники тільки долучаються. Хто ж ще не встиг з головою поринути у діловий затишок і атмосферу унікальної цілісної атмосфери бібліотеки університету – мерщій у її зали! Це ж бо Любов на все життя, яка залишиться з вами.