Бій під Крутами: відбулося обговорення

27 січня 2023
304

27 січня 2023 року в конференц-залі станції Екстреної медичної допомоги проведено практичний семінар для здобувачів освіти ННМІ групи 11 ФТЕ, 11 Медсестри, 11 БПМ - «Крути - поразка чи перемога?» На семінарі обговорювали питання - Крути – ім’я, подія, символ? Нетиповість дій осіб країни та армії, Чому студенти? Перебіг головної події та бою, Наслідки бою для обох сторін, Поразка чи перемога? Лекторами були член координаційної ради громадської спілки «Ліга громадських організацій» «Громада Полтавщини», голова краєзнавчо-історичного клубу при Полтавській центральній міській бібліотеці Ніна Кірпотіна та голова Ради ветеранів ЗВО ПДМУ Віктор Лєбєдєв. Вони висловили думку про те, що хоч бій під Крутами вирішального значення і не мав, однак у національній свідомості особливого патріотичного відгуку він набув завдяки героїзму української молоді, яка загинула у тому нерівному бою. Віктором Лебедєвим була також проведена паралель між минулими подіями та воєнним сьогоденням в Україні.

Під час заходу представлено фрагменти російської ракети С-300 в результаті обстрілу якою 13 військових медиків отримали поранення та контузії.

У семінарі взяли участь і викладачі кафедри медицини катастроф та військової медицини ЗВО ПДМУ Валерій Рожнов, Олександр Малинський та Сергій Герасименко.