День науки: підбиваємо підсумки здобутого

22 травня 2023
218

На кафедрі біології ПДМУ відбулося розщирене засідання студентської наукової групи, приурочене до професійного свята працівників науки України. Члени СНГ кафедри прозвітували перед професорсько-викладацьким складом про свої успіхи у галузі науково-дослідницької роботи протягом навчального року. Також вони розповіли своїм колегам-першокурсникам, що здобувають медичну освіту, про особливості проведення наукових досліджень на кафедрі біології, напрямки діяльності студентської наукової групи, поділилися власним досвідом участі у конференціях.

Так, староста СНГ кафедри біології, студент ІІІ курсу медичного факультету №1 Єгор Рибальченко доповів присутнім про результати ремоделювання привушних слинних залоз щурів при хронічній інтоксикації етанолом.за матеріалами роботи (у співпраці зі студентами медичного факультету №1 Деннісом Бориняком та Таїсією Сємєняк), відзначеної дипломом І ступеня на XVІI Конгресі студентів та молодих учених «Майбутнє за наукою», що відбувся 10–12 квітня  цього року на базі Тернопільського Національного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського. А студентки-першокурсниці та членкині СНГ кафедри біології Ангеліна Закусило і Софія Чорна висвітлили феномен жінки у науці, який вони дослідили на прикладі лауреаток Нобелівської премії у галузі фізіології або медицини при підготовці до участі у міжнародній студентській науковій конференції IMEDSCOP, що відбулася на базі ПДМУ у березні цього року.

За підсумками заходу всі учасники беззаперечно визнали той факт, що без залучення до наукової діяльності, ведення постійного творчого пошуку та самостійного відкриття нових наукових фактів неможливе повноцінне професійне становлення лікаря у ХХІ столітті.