Дитячий «Літній табір 2023 «Навколо світу за 14 днів» від Міжнародного благодійного Фонду «Help Us Help UA» (США, Канада) за програмою «Північ-Південь-Захід-Схід: враження

14 серпня 2023
379

З 29 липня по 12 серпня 2023 року відбувся дитячий «Літній табір 2023 «Навколо світу за 14 днів» від Міжнародного благодійного Фонду «Help Us Help UA» (США, Канада) за програмою «Північ-Південь-Захід-Схід, з Україною весь світ» у наметовому таборі серед мальовничих і могутніх Карпат у с. Татарів Івано-Франківської Івано-Франківської області.

Участь у програмі психологічної реабілітації дітей ветеранів ЗСУ та сімей загиблих учасників російсько-української війни м. Полтава та м. Харків взяв Голова організації ветеранів ПДМУ Віктор Лєбєдєв. 

Ця захоплююча подія стала особливим випробуванням для 200-т молодих природолюбів зі всієї України від 7-ми до 18-ти років та підтвердила їхню силу та витривалість. Програма Літнього табору була розроблена на основі багаторічного досвіду скаутських дитячих таборів у США та Канаді, основою якої є спортивна підготовка, психологічна реабілітація та походи в гори під керівництвом досвідчених інструкторів.

Мета табору:

- покращити психоемоційний стан дітей шляхом створення сприятливої та дружньої атмосфери;

- покращити фізичний і моральний стан дітей через походи та майстерні;

- передати дітям знання про традиції й культуру українського народу та інших народів Світу.

До слова про актуальність заходу

Під час війни діти постраждали не менше, чим дорослі та потребують допомоги, щоб адаптуватися до теперішніх умов. Адже дитинство – це важливий період у житті кожної людини, бо ж саме в цей час відбувається закладення фундаменту, який формує кожну особистість та служить опорою і основою успішного дорослого життя. Проведення Літнього табору допомогло зробити свій вагомий вклад в Генофонд країни, також це велика можливість для розвитку молодого покоління нашої держави.