До 30-річчя кафедри українознавства та гуманітарної підготовки. Сегмент історії: спільні перемоги

31 жовтня 2022
331

З часу заснування кафедри українознавства та гуманітарної підготовки здобувачі освіти Полтавського державного медичного університету з року в рік беруть участь і стають переможцями престижних міжнародних мовно-літературних конкурсів, які проводить Міністерство освіти і науки України, –Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка й Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Молодь, залюблену в українське слово, ось уже 30 років до конкурсів готують завідувачка кафедри Тетяна Лещенко і старша викладачка Вікторія Юфименко. Підготовкою студентів-переможців свого часу займалася Віра Митченок, яка нині на заслуженому відпочинку.

У колі пріоритетів викладачів і здобувачів освіти також інші мовно-літературні конкурси й олімпіади: Всеукраїнський марафон з української мови; Міжнародний конкурс учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці; щорічний літературний конкурс на здобуття премії імені М.В.Гоголя серед учнівської та студентської молоді Полтавської міської територіальної громади; Всеукраїнська студентська олімпіада з української мови серед студентів закладів вищої освіти.

Усі ці конкурси тісно пов’язані з українською культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, сприяють об’єднанню нації, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття України. Разом – до нових перемог!