Досвід міжнародної академічної мобільності: відгук учасниці

20 червня 2023
359

Буря Тетяна, студентка медичного факультету № 1 – про участь у навчанні за програмою клінічних циклів в рамках партнерства між Університетом Глазго та Полтавським державним медичним університетом:

«Я закінчила період обміну в Глазго на базі однієї з найкращих клінік Шотландії, тож вирішила описати свої враження від навчання. Інша країна, нові знайомства, нові можливості і величезний досвід, все це ми отримали за 10 тижнів нашої практики. Вразили масштаби університетської лікарні Queen Elizabeth Hospital та професіоналізм лікарів, які там працюють. Не дивлячись на велику кількість пацієнтів, вони ділились власним досвідом, розповідали цікаві клінічні випадки та з готовністю  відповідали на всі запитання, тож їздити на заняття було одне задоволення. Крім того, добре налаштований контакт з нашими супервайзерами   допомагав нам адаптуватися та зрозуміти механізм занять. Також студенти могли обирати за власним бажанням відділення, в яких би вони хотіли пройти практику, що неабияк позитивно впливає на майбутній вибір спеціальності. Так, крім зазначених дисциплін в розкладі, я ще пройшла практику в кардіології, неврології та хірургії

Щиро бажаю кожному студенту отримати досвід академічної мобільності за кордоном, адже він залишиться з вами на все життя!»