Герої живуть серед нас

30 травня 2023
271

Одним із важливих напрямків роботи народного музею історії університету є співпраця з Організацією ветеранів університету, де відбуваються зустрічі та проводяться тематичні бесіди-диспути з українськими ветеранами різних періодів історії України і нинішніми воїнами – учасниками повномасштабної війни росії проти України.

Так днями музей відвідали Герой України, полковник медичної служби Збройних Сил України, учасник бойових дій, командир Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуард Хорошун та завідувач кафедри хірургії № 3, військовий лікар-хірург Сергій Панасенко. Він - володар «Медичного Оскару» Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Ордену Святого Пантелеймона» у номінації «Честь медичної професії» за самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу і незалежність України у війні з російським агресором» у 2022 році.  

Це була зустріч та бесіда з чоловіками сильної волі, які впевнені в собі та своєму виборі і власним прикладом показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, а довели це вчинками. Чоловіки міцного характеру, справжні патріоти України. І їхня, для них самих, така звичайна розповідь про буденну для них роботу військових лікарів, а для нас – про титанічну працю, викликає захоплення Це дійсно янголи в білих халатах чи у хірургічному костюмі, але, безумовно, Герої живуть серед нас.