«Гігієна на фоні статевого дозрівання»: інтерактивна лекція для дітей від волонтерів «Almino» ПДМУ

17 травня 2024
189
«Гігієна на фоні статевого дозрівання»: інтерактивна лекція для дітей від волонтерів «Almino» ПДМУ

17 травня в рамках заходів про інформаційну кампанію зі вступу до ПДМУ та проведення Дня відкритих дверей волонтери загону «Almino» ПДМУ провели інформаціно-просвітницьку інтерактивну лекцію для хлопців та дівчат 4-го, 6-го та 9-го класів Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 37. Тема її «Гігієна на фоні статевого дозрівання».

Здобувачі вищої освіти Дем'ян-Віктор Грушецький, Надія Полякова та

Марина Ушакова розповіли про гігієну та догляд за собою в цілому, про правила вмивання обличчя та тіла, про зміну білизни, а також про особливу увагу до підвищеної пітливості та засоби боротьби з нею, зокрема, пояснили підліткам про відмінність антиперспірантів від дезодорантів.

Торкнулися також теми епіляції в інтимних місцях та гігієни  дівчат.

На завершення лекції доповідачі закликали дітей дбати про власне здоров’я, бути охайними та акуратними, адже турботливе ставлення та дотримання правил особистої гігієни не тільки убезпечує від захворювань, але й підвищує самооцінку.

"Hygiene at the time of puberty": an interactive lecture for children from the PSMU "Almino" volunteers

On May 17, within the framework of the information campaign for admission to PSMU and the Open Day, volunteers of the Almino group of PSMU held an informational and educational interactive lecture for boys and girls of the 4th, 6th and 9th grades of Poltava Secondary School No. 37. The topic was "Hygiene in the context of puberty".

Higher education students Demian-Victor Hrushetskyi, Nadiia Poliakova and

Maryna Ushakova spoke about hygiene and personal care in general, about the rules of washing the face and body, about changing underwear, as well as about special attention to excessive sweating and means of combating it, in particular, they explained to teenagers the difference between antiperspirants and deodorants.

They also touched upon the topic of hair removal in intimate places and girls' hygiene.

At the end of the lecture, the speakers urged the children to take care of their health, be neat and tidy, because caring attitude and adherence to personal hygiene rules not only protects against diseases but also increases self-esteem.