ХХV Національна школа гастроентерологів і гепатологів України: понад 9 тисяч фахівців різних спеціальностей взяли участь

11 квітня 2023
295

З 5 по 8 квітня 2023 року у Києві відбувся з трансляцією у форматі онлайн науковий симпозіум з міжнародною участю – ХХV Національна Школа гастроентерологів, гепатологів України «Актуальні діагностичні та терапевтичні досягнення в гастроентерології і гепатології».

У роботі симпозіуму взяв участь в якості  модератора і доповідача проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор кафедри внутрішньої медицини № 1, президент ГО «Українська гастроентерологічна асоціація» Ігор Скрипник.

На відкритті симпозіуму професор Ігор Скрипник привітав учасників симпозіуму з визначною науковою подією для професійної спільноти лікарів та надав інформацію про роботу гастроентерологічної асоціації України в умовах сьогодення. Ним також зроблено три наукових доповіді, присвячені інноваціям у підвищенні ерадикації гелікобактерної інфекції, доказовим аспектам та консенсусним рекомендаціям щодо неалкогольної жирової хвороби печінки, системним підходам у веденні хворих на синдром подразненого кишечника.

Загалом заслухано 39 наукових доповідей, які були присвячені новим науковим розробкам, практичним рекомендаціям української та міжнародних асоціацій, висвітлені проблемні питання сучасної гастроентерології та дієтології.

Щодня у роботі симпозіуму брали участь понад 9 тисяч фахівців різних спеціальностей.