Хроніка міжнародної співпраці студентської наукової групи кафедри фізіології: студенти мають чим похвалитися

29 червня 2023
238

Учасники студентської наукової групи «Лабораторна діагностика» з кафедри фізіології під керівництвом к. біол. н., доцентки Тетяни Мамонтової стали активними учасниками вітчизняних та закордонних наукових заходів для студентів і молодих вчених упродовж травня – червня 2023 року.

Так, на базі Національного фармацевтичного університету пройшла V науково-практична конференція студентів та молодих вчених з міжнародною участю «Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини і фармації». З доповідями під час конференції дебютували Єгор Струков, заступник старости наукової групи, студент 4-ого курсу, медичного факультету № 2 та Світлана Пронько, студентка 2-ого курсу, медичного факультету № 1. Також активними учасниками, які доповіли про результати власних наукових проєктів стали Адіб Мукріш, Хасан Хайрддін студенти 5-ого курсу міжнародного факультету та Сергій Шальнев, студент 6-ого курсу медичного факультету №1.

На базі медичного університету Силезії, Катовіце, Польща пройшов International Medical Congress of Silesia (SIMC2023), на якому Вероніка Мамонтова, студентка 1-ого курсу, медичного факультету № 1 представила доповідь колективу авторів з Анатолієм Мягкохлібом, Анастасією Зезекало, студентами 4-ого курсу та Євгенією Забажан, студенткою 5-ого курсу, медичного факультету № 1.

На базі Познанського університету медичних наук, Познань, Польща відбувся 23rd International Congress of Young Medical Scientists Poznań (ICYMS2023), під час якого доповідь представив Анатолій Мягкохліб, староста наукової групи, разом з співавторами Анастасією Зезекало, Веронікою Мамонтовою, Євгенією Забажан та Світланою Пронько.

На базі Жешувського університету пройшов Rzeszow International Medical Student Association Congress 2023 (RIMSA2023), де було представлено доповідь Одулате Олавале Олуватісе та Согебі Мофіїнфолува Олуємісі, студентами 4-ого курсу, міжнародного факультету разом з співавторами Анатолієм Мягкохлібом, Анастасією Зезекало та Веронікою Мамонтовою.

Участь у наукових заходах збагатила студентів новим досвідом комунікації з науковцями із різних куточків світу, поглибила розуміння актуальних напрямків у медицині, посилила бажання повернутись на наступний рік та здобути нові перемоги.