Єдиний творчий порив: благодійна Акція вкотре об`єднала університетську спільноту

12 травня 2023
273

На таку подію як «Університетські Зірки», у ПДМУ з нетерпінням чекають щороку. До неї старанно задовго до її проведення готуються, створюються творчі команди, визначаються з партнерами, проводять репетиції. Ще б пак: університетські Зірки демонструватимуть свої яскраві таланти: студенти виступатимуть на сцені у парі з викладачами. Вони танцюватимуть, співатимуть, дотепно жартуватимуть з приводу університетських буднів. І особливо невимушена тепла неформальна атмосфера пануватиме у залі.

Пандемія, російсько-Українська війна – все це відстрочило творчі плани на тривалий час. У цьому ж році вирішили: їм бути! Це вже не перший масштабний благодійний захід, який проводить Університет з метою збору коштів на допомогу воїнам ЗСУ. «Університетські зірки» став черговою благодійною Акцією на підтримку наших захисників на полі бою.

Скорботною Хвилиною мовчання за загиблими розпочалася творча зустріч викладачів зі студентами. Вся глядацька зала, затамувавши подих, встала на словах глибоко патріотичної пісні «Не спи, моя рідна Країно!» у щемному виконанні професора Валерія Похилька, доцента Ігоря Шумейка та лауреата багатьох наших конкурсів, студента 4-ого курсу стоматологічного факультету Іллі Яковенка.

Сольні номери викладачів зі студентами змінював ансамбль народного танцю співробітників університету «Візерунки» під керівництвом Лариси Кириленко, проникливі пісні у виконанні професора Давида Аветікова у парі зі студенткою Анною Дзюбан приходив на зміну креативному виступу доцента Євгенія Страшка у дуеті зі студенткою 2-ого курсу медичного факультету № 1 Ватажок Марією та їхньою малою помічницею Алісою Люблінською, на романтичну хвилю налаштовував виступ викладачки Златослави Шаєнко у парі зі студентом 5-ого курсу стоматологічного факультету Денисом Ірликом за участі маленької принцеси Єви Шаєнко, яка додала цьому номеру неабиякого шарму, викликав добрі посмішки у глядачів спільний іронічний дует доцента Віталія Драбовського зі студенткою 6-ого курсу медичного факультету № 1 Іванною Ситник, про рідну домівку та про сімейні цінності співали доцентка Катерина Таряник разом зі студенткою 2-ого курсу медичного факультету Ольгою Резніченко…

У цьому короткому репортажі важко вмістити розповідь про всі виступи, вони, безперечно, були надзвичайно креативними і цікавими, і всі заслуговують аплодисментів від вдячних глядачів за проведену благодійну Акцію на підтримку воїнів ЗСУ і водночас подароване свято торжества духовності над буденністю, за добрі емоційні миттєвості, які об`єднали всіх у єдиному творчому пориві до добра та милосердя.

Організатори та учасники від усього серця висловлюють Подяку за сприяння у проведенні заходу адміністрації університету і, зокрема, ректору, професору Вячеславу Ждану та Первинній профспілковій організації.