Європейський тиждень тестування на ВІЛ-інфекцію: актуальні новини

23 листопада 2022
366

22 листопада 2022 року Навчально-науковий інститут післядипломної освіти ПДМУ спільно з  КП «Обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД Полтавської обласної ради» та кафедрою інфекційних хвороб з епідеміологією провели навчально - виховний захід для лікарів-інтернів медичного фаху  у рамках  Європейського тижня тестування на  ВІЛ-інфекцію. Члени президії у складі Скрипника І.М., Похилька В.І, Марченко А. В., Шилкіної Л. М., Коваль Т. І., Голубєвої Т.М, Климач Т. М. обговорили актуальність тестування на ВІЛ у лікарській практиці.

Зі вступним словом виступили проректор ЗВО з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ігор Скрипник та проректору ЗВО з науково-педагогічної та виховної роботи, професор Валерій Похилько.

Статистичні дані щодо захворюваності на ВІЛ- інфекцію у Полтавській області представила в.о. завідувача амбулаторно-поліклінічного відділення КП "Обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД Полтавської обласної ради", лікар-педіатр Голубєва Т.М.

Завідувачка кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією Тетяна Коваль представила інтерактивну доповідь "Сучасні підходи до діагностики ВІЛ-інфекції"у відкритому форматі. Лікарі-інтерни активно долучились до дискусії, активно відповідали на запитання лектора   та подякували організаторам за проведений захід.

Підбила підсумки заходу, наголосивши на важливості інфекційного контролю, директор інституту в складі ЗВО ННІПО Алла Марченко.