ІІІ Міжнародна стоматологічна олімпіада для студентів «Самарканд-2020»: студентка ПДМУ гідно представила рідний університет

20 грудня 2022
371

16 грудня 2022 року в день масової ракетної атаки України та тотального відключення електропостачання в місті Полтаві молоді науковці студентської наукової групи кафедри терапевтичної стоматології (5 студентів IV курсу стоматологічного факультету  - Чех Юлія, Данілова Поліна, Деркач Софія, Дмитренко Артем, Шабанова Олександра) попри всі негаразди і проблеми брали участь у заключному усному етапі ІІІ Міжнародної стоматологічної олімпіади для студентів «Самарканд-2020».

Олімпіада проходила в Узбекистані у змішаному форматі і складалася з декількох конкурсів, серед яких були представлення вишу, конкурс наукових проектів молодих вчених і змагання за предметним спрямуванням. Наші студенти брали участь онлайн у змаганні за предметним спрямуванням у секції «Терапевтична стоматологія» у два етапи: онлайн-тестування (учасники повинні були відповісти на 30 запитань на спеціальній інтернет-платформі у визначений час і набрати не менше 70 балів) та усний тур (ІІ етап, який відбувався на платформі ZOOM і складався з відповідей на запитання та вирішення ситуаційної задачі з терапевтичної стоматології). Учасникам бали зараховувалися також і за практичні навички. Для оцінки рівня володіння практичними навичками перед студентами стояло завдання виконати відновлення премоляру на фантомі, відзняти свою роботу на відео та відправити організаторам заздалегідь.

Чех Юлія набрала найвищий бал на І етапі серед наших студентів (майже 87 балів) і вийшла в усний тур. Участь у ІІ етапі 16 грудня технічно виявилася надскладною, адже режим відео-конференції потребував ще більше інтернет-трафіку і кращу якість з’єднання. Студентка виявила бажання відповідати англійською мовою і достойно представила наш університет на міжнародній арені.  Всі учасники були відзначені дипломами та сертифікатами, а також отримати безцінний досвід участі у заходах міжнародного рівня.