Кафедра нервових хвороб ПДМУ: викладачі готують лікарів-інтернів до складання ліцензійного іспиту

27 жовтня 2022
427

15 листопада 2022 р. лікарі-інтерни будуть складати ліцензійний іспит «Крок 3. Загальна лікарська підготовка». Іспит вважається зданим, якщо кількість правильних відповідей досягає 72,0 %.

Для покращення підготовки до ліцензійного іспиту «Крок 3» для проведення тренувань лікарів-інтернів кафедрою нервових хвороб створено по 15 варіантів тестових завдань з офіційних буклетів починаючи з 2016 року, які включають по 100 тестових завдань в кожному варіанті та розподілені в довільному порядку. В кожному тестовому завданні по 5 варіантів відповідей, 1 з яких правильна.

Під керівництвом завідувача кафедри нервових хвороб, професора Михайла Дельви та доцента кафедри Тетяни Пурденко 25.10.22р. та 26.10.22р. на кафедрі нервових хвороб проведено тренування лікарів-інтернів II року навчання (246 Н, 247 Н, 248 Н групи) для підготовки до складання ліцензійного іспиту «Крок 3. Загальна лікарська підготовка». Лікарі-інтерни показали задовільні результати підготовки до ліцензійного іспиту «Крок 3».

 

Довідково

Згідно з чинною нормативною базою, ліцензійний іспит «Крок 3» є обов'язковою складовою атестації лікарів-інтернів. Інтегрований тестовий іспит «Крок 3», який оцінює відповідність якості підготовки фахівців стандартам вищої освіти проводиться Державною організацією «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» при Міністерстві охорони здоров’я України».

Для проведення ліцензійного іспиту «Крок 3» Центр тестування розробляє і використовує закриті екзаменаційні буклети, які включають в себе 200 питань.