Комісія ПДМУ з питань академічної доброчесності: результати засідання

21 березня 2023
410
Комісія ПДМУ з питань академічної доброчесності: результати засідання

Під час засідання Комісія розглянула питання випадків академічної недоброчесності здобувачів вищої освіти та керівників їхніми науковими роботами щодо подання тез доповідей на студентську наукову конференцію IMEDSCOP 2023, яка традиційно проходить в нашому Університеті. Завданням комісії є формування і розвиток культури академічної доброчесності, попередження та запобігання проявів академічного плагіату, дотримання вимог академічної етики та Кодексу академічної доброчесності, формування компетентностей з академічного письма та доброчесності.

Комісія ретельно вивчила матеріали, які були надані Студентським науковим товариством, пояснення отримані, в тому числі таблиці порівнянь текстових збігів, і дійшла висновку щодо наявності порушень академічної доброчесності та необхідності попередження щодо недотримання норм.

Нагадаємо, що ознайомитися із Положенням про академічну доброчесність здобувачів освіти та співробітників Полтавського державного медичного університету та з Кодексом академічної доброчесності Полтавського державного медичного університету можна за посиланнями: https://www.pdmu.edu.ua/.../Sj670MBVmC9qGVuTmHU8k9ZGKuX3D...

https://www.pdmu.edu.ua/.../w06zPTIU3h58RxfeqTTwy7bSS9MTl...

Анонсуємо проведення найближчим часом Школи наукового керівника на засіданнях якої будуть розглянуті питання академічного письма, роботи з науковометричними базами, підготовки наукової продукції та академічної доброчесності.