Людина в Антарктиді": члени СНГ зустрілися з учасником антарктичної експедиції

30 березня 2023
313

29 березня 2023 року на кафедрі біології відбулося розширене засідання студентської наукової групи, присвячене старту XXVІІI Української антарктичної експедиції. Учасник XXI УАЕ, кандидат біологічних наук, науковий співробітник Інституту проблем кріобіології та кріомедицини НАН України Дмитро Луценко у дистанційному форматі прочитав для майбутніх лікарів тематичну лекцію «Людина в Антарктиді». У режимі Zoom-конференції до попередньо анонсованої події мали змогу долучитися також усі бажаючі.

Слухачі могли скласти уявлення про діяльність української антарктичної станції «Академік Вернадський», процедуру відбору учасників до Української антарктичної експедиції, їхній склад та функції на станції, у тому числі й про специфіку роботи лікаря, а також більш детально ознайомитись із впливом екстремальних умов на організм людини.

Озвучена лектором інформація викликала жвавий інтерес серед студентів та стимулювала дискусію з окремих питань, зокрема, про особливості харчування учасників експедиції, можливі ризики для їхнього здоров’я, заходи подолання стресових ситуацій через перебування людини в умовах тривалої ізоляції, тощо.